Augmentet Reality

Google velger Pointmedia sin AR-teknologi, Holopipe

Google kontaktet oss på grunn av AR-teknologien vi utvikler i Norge

I Januar fikk vi en telefon fra Google sitt hovedkontor i USA. Det viste seg at de hadde fulgt med på oss en stund og vår lansering av AR-systemet Holopipe.

AR-teknologien (augmented reality) er i dag pågående revolusjon som fundamentalt endrer hvordan vi ser, kommuniserer og forstår data. Markedet vil over de neste årene nå en årlig omsetning på flere hundre milliarder. At de aller største teknologiaktørene også har AR-teknologien som et av sine viktigste satsing -og investeringsfelt er et viktig signal.

"– Holopipe er en god app for å visualisere alt digitalt innhold man selv, eller andre, har laget i «augmented reality», som er interessant for brukeren til å skape oppslukende opplevelser. Vi ser frem til å jobbe med de" - Mark Jansen i Google til DN. Dagens Næringsliv

AR OG VR-TEAMET HOS POINTMEDIA HAR HATT HENDENE FULLE VÅREN 2019 SAMMEN MED GOOGLE.


I MOTSETNING TIL VR, VISER AR HOLOGRAMMER MENS DU FORTSATT SER DINE FYSISKE OMGIVELSER.


Interessant teknologi? Bli med å følg oss på LinkedIn for siste nytt.


E-commerce, boligsalg, produkt og utdanning har allerede tatt det i bruk. Pointmedia leverer i dag AR-løsninger til næringslivet for bruk på mobiltelefoner, nettbrett, eller AR-briller. Der VR lukker inne syn og hørsel vil AR vise data som mikses inn i de faktiske omgivelsene. Her i Norge har vi allerede Aker Solution, Lærdal Medical, Hydro, FMC Technologies som industrikunder på AR-briller, og en rekke mindre bedrifter og instutisjoner som app-kunder.

I forbindelse med Google sin satsing mot det Kinesiske markedet, velger Google nå ut noen applikasjoner for Android, der vår AR-app Holopipe skal representere AR-teknologien. Disse applikasjonene skal lanseres sommeren 2019, kun i Kina. Vi brukte deretter denne våren til å tilpasse en egen Kinesisk versjon av Holopipe med full støtte fra Google. Det har pågått mye hemmelig arbeid i kulissene og vi har tilegnet oss ny og unik kompetanse som følge av dette samarbeidet.

VR & AR gir oss muligheten til å øve på ting som potensielt er livsfarlige. Med VR og AR kan man øve mange ganger, uten risiko.

Arne Øgård
Head of education and publishing at Nelfo
Kom i kontakt

Vi er her for å hjelpe deg.

Send oss en melding.

 Vi svarer vanligvis innen en time på arbeidsdager.
Takk for din henvendelse. Vi har mottatt din melding!
Oisann, her gikk noe galt! Prøv på nytt før du sender melding.

Besøk oss

Grev Wedels Plass 9, Oslo