Remote Support

Smartbrillen som endrer eiendomsmeglerbransjen


2020 har blitt en teknologisk revolusjon og har åpnet opp for nye muligheter å navigere i en usikker fremtid. Sosial distansering er et stort hinder for enkeltpersoner og mange bedrifter, men med smartbriller kan det fylle flere hull. Å finne etterfølgeren til smarttelefonen kan ha vært en utfordring, men innovasjon har fått en pangstart etter pandemien startet, og man blir tvunget til å se på kommende teknologier som den endelige løsningen.


Med Vuzix M400 kan enkeltpersoner navigere seg gjennom hindringer som har blitt forårsaket av Covid-19. Her er noen måter:

  • Se hva jeg ser: Grunnet mangel på personlig verneutstyr (PVU) kan vanskelige valg bli tatt på sykehus og omsorgsboliger som ellers ikke skulle vært nødvendig. Med smartbrillen kan førstepersonens “point of view” sendes, gjennom Remote Support, til eksperter innen medisin på stedet. Dette kan redusere spredning av pandemien.
  • Feltarbeid blir en lek: Verktøyet kan gjøre det enkelt for oppgaver ute i felt. Arbeiderne blir veiledet av eksperter gjennom videokonferanser som sendes via en kryptert server. Det er ikke behov for ekstra implementering.  
  • Videomøter er fremtiden: Med løsningen Remote Support kan man videochatte med kolleger eller inviterte parter gjennom smartbrillen. Oppsette er ikke sjenerende og du kan selv være vert hvor enn du skulle befinne deg.
  • Tryggere og smartere arbeid: Mange bransjer kan komme til å omfavne smartbriller og ifølge Zebra Technologies rapport fra 2017 er det forventet at halvparten av verdens produsenter implementerer smartklær -og utstyr innen 2022. Fysiske besøk kan bli sett på som gammeldags og kan betyr at legebesøk og åpent hus kan bli gjort over telekommunikasjon fremover.  

Drømme teknologien = drømmehuset?

Som tidligere nevnt har pandemien endret samfunnet vi lever i, men hvordan vil eiendomsbransjen påvirkes av disse endringene? Finnes det muligheter for å jobbe rundt distanseringen uten å bryte kommunale og nasjonale restriksjoner? Gjennom virtuelle visninger kan man:

Som tidligere nevnt har pandemien endret samfunnet vi lever i, men hvordan vil eiendomsbransjen påvirkes av disse endringene? Finnes det muligheter for å jobbe rundt distanseringen uten å bryte kommunale og nasjonale restriksjoner? Gjennom virtuelle visninger kan man:

  • Se huset detaljer gjennom brillen: Eiendomsmegleren kan kringkaste fra førstepersonsperspektiv. Dette gjør at de digitale besøkende kan se alt av hva boligen har å tilby.
  • Guide med komfort: Med virtuelle visninger er det ingen grunn til bryte karantenen.
  • Svar i sanntid: Still spørsmål direkte til megleren under omvisningen og få din egen virtuelle guide.
  • Sikkerhet først: Når restriksjonene omsider oppheves vil smartbrillen fortsatt være et verktøy for å redusere spredningen av viruset.

I pandemiens tid blir bedrifter tvunget til å samhandle med nye teknologiske løsninger. Smartbrillen kan være en løsning på mange problemer og reduserer smitte på arbeidsplassen. Motgang avler frem innovasjon og virtuelle visninger er et godt eksempel på dette. Hands-free visninger er bare starten.

VR & AR gir oss muligheten til å øve på ting som potensielt er livsfarlige. Med VR og AR kan man øve mange ganger, uten risiko.

Arne Øgård
Head of education and publishing at Nelfo
Kom i kontakt

Vi er her for å hjelpe deg.

Send oss en melding.

 Vi svarer vanligvis innen en time på arbeidsdager.
Takk for din henvendelse. Vi har mottatt din melding!
Oisann, her gikk noe galt! Prøv på nytt før du sender melding.

Besøk oss

Grev Wedels Plass 9, Oslo