Begrensningene som har blitt satt av ulike koronatiltak har blitt fort synlige i samfunnet, men har kunnet gi et løft i den virtuelle verdenen og påvirket arbeidsmiljøet til det positive. Med et voksende antall individer som ser seg nødt til å jobbe hjemmefra, utvikles det raskt ideer om hvordan arbeide eksternt i fellesskap. Utfordringen kan være å opprettholde disse rutinene etter at kontortilværelsen vender tilbake til normalen. Uavhengig av hvor lang tid det tar før verden vender tilbake til normale rutiner, jobber organisasjoner med å bli enige om de beste samarbeidsverktøyene. Per dags dato er plattformer som Zoom, Slack og Microsoft Teams foreløpig regjerende innen videokonferanseverktøy. Det finnes imidlertid en annen tenkelig vei for enkeltpersoner å samarbeide uten å måtte møtes - virtual reality (VR).

Firmaer som Facebook og HTC har investert milliarder av dollar i å lage VR-headset, men økosystemet rundt har ikke blitt prioritert på lik linje. Dette har gjort at VR har blitt en nisjebransje, hvor markedet hovedsakelig er spillbasert. Spillene blir bedre med tiden, men headset er enda dyrt og innholdet minimalt. Men sett bort ifra spill er VR et solid alternativ til videosamtaler og kan ses på som en langsiktig strategi innen kommunikasjon, siden verktøyet største fordel er at den skaper en illusjon av å være i samme rom uten å reise. Dette kan skape en reduksjon i budsjettet vedrørende reisekostnader og VR tilbyr brukeren optimal komfort, siden den kan brukes akkurat der du er. Det er kun kreativiteten som setter grenser. Videosamtaler i VR gjør det mulig for bedrifter å skape en opplevelse av at de er i samme rom, men også dele informasjon og jobbe sammen i sanntid. Det kan importeres 3D-elementer, hologrammer eller samarbeide gjennom tavler. Dette kan forbedre effektiviteten på arbeidsplassen og registreringen av informasjon som blir gitt kan oppfattes billedlig. Det er ingen distraksjoner fra omverdenen, slik at medlemmene kan holde fokus på arbeidet som blir gjort.
Fordelene med å arbeide i VR kan være:
- økt effektivitet
- forbedret reaksjonsevne
- reduserte reisekostnader
- redusert fravær
- mindre miljøbelastning
Fjernhjelp kan være en av virksomhet transformasjonene som tjener kravene til den enkelte ansatte og kan gi organisasjonen nye, sterkere og allsidig tilnærming til arbeidet som blir gjort og levere på de økonomiske verdiene som har blitt satt. Gitt de raskt skiftende omstendighetene rundt COVID-19 krever fjernhjelp den beste og fleksible teknologien, og bruken av denne ressursen på lang sikt kan skape pålitelighet og åpne for nye muligheter innen samme felt.